Design Insight

Šta je Design Insight?

Design Insight predstavlja dan predavanja posvećen trendovima savremenog dizajna. Sastoji se iz skupa predavanja koji obrađuje teme dizajna, novih alata, tehnologija i inovacija u dizajnu. Cilj je da učesnicima prikažemo koji su to novi proizvodi i mogućnosti u svetu, bilo da se radi o grafičkom, web, arhitektonskom ili industrijskom dizajnu. Ovo je način da im omogućimo da čuju o praktičnom iskustvu predavača i stručnjaka u svojoj oblasti. Predavanja su besplatna i otvorena za sve zainteresovane studente, bilo da su učesnici seminara ili ne.

Futro

PREDAVAČ

Slavimir Stojanović Futro – Grafički dizajner, vizuelni umetnik, pisac, ilustrator i profesor. U domenu dizajna i advertajzinga dobitnik je preko 300 međunarodnih nagrada i priznanja, kao i nagrade UEPS-a za životno delo. Osnivač je lajfstajl brenda Futro, sportskog brenda Yebossi Mukewu, kao i Futro Design studija, rangiranog među 100 najboljih dizajnerskih studija na svetu.

Tijana Milinković

PREDAVAČ

Tijana Milinković – Product Designer, Design Team Lead at P3 Serbia. Diplomirani industrijski dizajner sa 9+ godina iskustva u kreativnim industrijama, od dizajna enterijera i brendinga objekata (Maxi, Shop&Go, DriveCafe), dizajna ambalaže (Aura, Premia, Nisotec GDrive, Jazak), i razrade kreativnih kampanja (CocaCola, L’oreal Paris) do dizajna digitalnih proivoda za vozače električnih vozila (ElectricRoutes) i rada na razvoju kompleksnih feature-a za vodeča imena iz automobilske industrije.

Kendi

PREDAVAČ

Kendi, svojoj publici poznat i pod imenima Pablo Kenedi i Cantwait, je srpski reper. Njegove pesme imaju akcenat na lirici, metaforama, igri rečima, brzom flow-u, sve to upakovano u svež melodičan zvuk. Putuje po svetu i snima emisije o različitim mestima – od Kolumbije do Nepala, za svoj Van Dometa YT kanal. Pored svega ovoga, po zanimanju je i strukovni dizajner enterijera kao i 3D dizajner.

Žarko Kecić

PREDAVAČ

Žarko Kecić je rukovodilac Sektora za IKT usluge u Registru nacionalnog internet domena Srbije i odgovoran je za stabilan i bezbedan rad sistema koji omogućavaju neprekidnu dostupnost nacionalnih domena. Poseduje značajno iskustvo u planiranju, implementaciji i proceni IT sistema i infrastrukture, pomažući velikim preduzećima i vladinim institucijama da izgrade stabilne i bezbedne sisteme i da najbolje iskoriste nove tehnologije za realizaciju poslovnih potreba i poboljšanje efikasnosti.

Nenad Ivić

PREDAVAČ

Nenad Ivić je grafički dizajner, kreativac i osoba koja vodi kreativni studio Steve Noho – nedavno oformljenu celinu u okviru kompanije Evoke Group. Osim niza komercijalnih projekata, 2021. godine, zajedno sa svojim timom, pokrenuo je projekat „Digitalna izložba mladih grafičkih dizajnera“ sa ciljem da stvore digitalni prostor kojem će mladi kreativci na početku svojih karijera moći da izlažu svoje radove, predstave se široj javnosti i to potpuno besplatno.