Design Insight

Šta je Design Insight?

Design Insight predstavlja dan predavanja posvećen trendovima savremenog dizajna. Sastoji se iz skupa predavanja koji obrađuje teme dizajna, novih alata, tehnologija i inovacija u dizajnu. Cilj je da učesnicima prikažemo koji su to novi proizvodi i mogućnosti u svetu, bilo da se radi o grafičkom, web, arhitektonskom ili industrijskom dizajnu. Ovo je način da im omogućimo da čuju o praktičnom iskustvu predavača i stručnjaka u svojoj oblasti. Predavanja su besplatna i otvorena za sve zainteresovane studente, bilo da su učesnici seminara ili ne.

Maja Stojanović-Zmajast

PREDAVAČ

Maja Stojanović-Zmajast, jedna je od naših trenutno najprepoznatljivijih ilustratora. Diplomirala je Interdisciplinarnu umetnost na Univerzitetu u Sijetlu. Svoj rad je specijalizovala na polju ilustracija knjiga kao i dizajnu likova. Ono što je obeležilo njeno stvaralaštvo u 2019. godini je serija ilustracija inspirisana srpskim izrekama u cilju promovisanja i širenja tradicije van granica Srbije. Trenutno radi na izdavanju svoje prve knjige, zbirke sabranih ilustracija srpskih izreka.

Ivana Finci

PREDAVAČ

Ivana Finci je inovativna food dizanjerka iz Beograda sa radnim iskustvom u inostranstvu i Srbiji. Svoje prve korake višeg obrazovanja je napravila ka Gastronomiji na Visokoj Hotelijerskoj školi u Beogradu, kako bi nastavila ka osnovnim studijama za Digitalne Umetnosti na Fakultetu za Medije i Komunikacije i završila sa Masterom u Milanu sa zvanjem MA in Food Design and Innovation. Trenutno  je posvećena radu kao Freelance stilista za hranu na reklamama i filmu. Od nje možete očekivati inspiraciju po pitanju dizajna, umetnosti, hrane i svega što je pod kišobranom tih tema.

Sava Spasić-Digitizer

PREDAVAČ

Sava Spasić-Digitizer, rođen u Smederevu, naš je najpoznatiji grafički dizajner sa višegodišnjim iskustvom. Diplomirao je na odseku Grafički dizajn i od tada svoju karijeru obeležio radom u poznatim kompanijama poput BIGZ NET, D-Box, WEB-ING i Digitizer. Na poziciji Senior grafičkog dizajnera radi na razvoju grafičkog, web kao i motion dizajna. Spreman je da pomogne svakom od vas da budete jedinstveni na internetu pomoću kvalitetnog dizajna i sadržaja.

Photo by: João Sousa

Monika Lang

PREDAVAČ

Rođena 1978. u Somboru. Završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Grafika i knjiga. Kao freelance ilustratorka i grafička dizajnerka učestvuje pre svega u projektima vezanim za kulturu i izdavaštvo. Suosnivač i član dizajnerske grupe Turbosutra, s kojom se od 2006. kontinuirano bavi kreativnim i izlagačkim radom. Od 2011-2018. bila predavač iz oblasti ilustracija, knjiga i poster na odseku Grafički dizajn Fakulteta za umetnost i dizajn. Trenutno je kao ilustratorka i grafička dizajnerka angažovana na mnogim domaćim i međunarodnim projektima.

Andrej Josifovski

PREDAVAČ

Andrej Josifovski (1990) je, nakon završenih osnovnih studija na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, završio master akademske studije na istom fakultetu. Trenutno je student doktorskih akademskih studija. Profesionalno angažovanje usmereno je na ispitivanje arhitektonskih konstrukcija nedestruktivnim metodama. Asistent je na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu od aprila 2015. godine za užu naučnu, odnosno umetničku oblast Arhitektonske konstrukcije, materijali i fizika zgrada na Departmanu za Arhitektonske tehnologije. Učestvovao je na velikom broju stručno – umetničkih manifestacija i konkursa među kojima treba izdvojiti da je kao član radne grupe i kao student dobio specijalno priznanje na 23. međunarodnom Salonu urbanizma u Beogradu za projekat „Novi modeli stanovanja za ugrožene u poplavama“ u kategoriji studentskih radova, a sa istim radom i specijalnu preporuku saveta