Digital Photography Advanced

Kome je namenjena radionica Digital Photography Advanced?

Digital Photography Advanced je radionica namenjena svim studentima koji imaju osnovna znanja o fotografiji i poseduju neki DSLR fotoaparat, ali do sada nisu uspeli da nauče kako se koristi u potpuno ručnom podešavanju i žele to da promene!

Kakav je koncept radionice?

Na ovom kursu se govori o mogućnostima koje pruža digitalni fotoaparat kada se koristi u potpunosti, te se kurs sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. U okviru teorijskog dela učesnicima će predavači predstaviti funkcije koje ima fotoaparat i kako se one usklađuju i podešavaju. Naravno, sve zarad postizanja željenog efekta na forografiji. Praktičan rad pratiće prethodno odslušana teorijska predavanja koja pokrivaju polje različitih žanrova fotografije. Na kraju samog kursa biće i uvodnih reči o retuširanju fotografija (postprodukciji) i softverima koji u tome mogu pomoći, tako da krajnji rezultat bude željena fotografija. U okviru praktičnog dela studenti će moći odmah da primene to znanje tako što će fotografisati!

Šta je cilj radionice?

Cilj je da studenti nauče da koriste opremu i softvere koji su neophodni za fotografije visokog kvaliteta kako bi postigli i pokazali maksimum svoje kreativnosti u svim poljima fotografije.

Koliko traje radionica?

Trajanje radionice: 6 dana

Trajanje časa po danu: 3 × 45 minuta + 30 minuta pauze

Jelena Anđelković

PREDAVAČ

Jelena Anđelković je fotograf iz Beograda, a trenutno završava osnovne studije na jednom od prestižnih umetničkih univerziteta u Berlinu. Rođena 2. aprila 1995. godine. Vizuelnom umetnošću bavi se još od ranog detinjstva. Fotografijom konkretno, počela je da se bavi u toku studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu 2014. godine. Ima 24 godine, a žanr u fotografiji kojim se najviše bavi su porteti i modna fotografija. Pored toga, ona je trenutno u procesu izrade svoje prve knjige dokumentarne fotografije. Pored fotografije, ima iskustva u filmskoj produkciji kao i u grafičkom dizajnu. U svojoj dosadašnjoj karijeri ima dve izložbe, kao i više objavljenih radova. Pored fotografisanja, radila je i kao photo retoucher, pa joj je čitav proces obrade fotografija od početka do finalnog proizvoda vrlo blizak.

Radovi učesnika