Digital Photography Basic

Kome je namenjena radionica Digital Photography Basic?

Digital Photography Basic je radionica namenjena svim studentima koji žele da nauče kako da naprave kvalitetnu fotografiju bez profesionalne foto opreme. Neophodna je želja za učenjem i napredovanjem i jedan aparat koji može praviti fotografije (mobilni telefon, digitalni fotoaparat, tablet i sl.).

Kakav je koncept radionice?

Radionica se se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Koncipirana je tako da studenti steknu elementarna znanja iz oblasti fotografije koje su značajne i u profesionalne i u privatne svrhe. U okviru teorijskog dela upoznaće se sa svim komponentama koje stoje iza dobre fotografije, dok će praktični deo biti da odmah primene to znanje tako što će, naravno fotografisati!

Šta je cilj radionice?

Cilj je da nakon završenog seminara učesnici savladaju kompoziciju u fotografiji i prezentuju svoje novostečeno znanje putem fotografije i da uz pomoć profesionalaca znatno poboljšaju svoje fotografske sposobnosti.

Koliko traje radionica?

Trajanje radionice: 6 dana

Trajanje časa po danu: 3 × 45 minuta + 30 minuta pauze

Filip Bogdanović

PREDAVAČ

Filip Bogdanović, rođen je 04. avgusta 1995. godine u Jagodini. U istom gradu završio je osnovnu školu, kao i prirodno-matematički smer Gimnazije „Svetozar Marković“. U Novom Sadu upisuje Fakultet tehničkih nauka 2015. godine, smer grafičko inženjerstvo i dizajn. Godine 2013. i 2014. nagrađen je trećim mestom na fotografskom konkursu Akademije umetnosti u Beogradu. Učestvovao je na nekoliko grupnih izložbi, a 2013. godine organizuje u jagodinskoj gimnaziji prvu samostalnu izložbu fotografija nakon čega 2017. godine organizuje svoju drugu samostalnu izložbu fotografija u jagodinskom Alternativnom Kulturnom Centru. Naročitim uspehom smatra početak rada fotografske sekcije gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini, koju je sam osnovao i uspešno vodio, gde svoj vrhunac beleži kada je fotografska sekcija po prvi put predstavila svoje radove na izložbi u holu jagodinske gimnazije.

Nina Praščević

PREDAVAČ

Nina Praščević, rođena 13. februara 1996. godine, u Valjevu. Student je četvrte godine na Fakultetu za medije i komunikacije, smer – digitalna umetnost u Beogradu. Srednju poljoprivrednu školu je završila 2015. godine u Valjevu, smer prehrambeni tehničar. Dostignuća u fotografiji je počela da stvara u srednjoj školi. Osvojila je prvo mesto u okviru manifestacije ,,Valjevski dečiji susreti 2013 – VADES“, prvo i drugo mesto osvojeno na Republičkim domijadama, pri ,,Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Valjevo“ i osvojeno drugo mesto na temu EYCA protiv HEJTA, 2014. godine. Prisustvovala je na zajedničkim izložbama, kao što je ulazak u finale Refoto konkursa u Artget galeriji 2015. godine, na temu ,,Autoportret“ i izložbi pri fakultetu za medije i komunikacije, u Artget galeriji, galeriji Kvaka 22, nekadašnjem Parobrodu i galeriji Prozor.

Radovi učesnika