Digital Photography

Kome je namenjena radionica Digital Photography?

Digital Photography je radionica namenjena svim studentima koji žele da nauče kako da naprave kvalitetnu fotografiju sa ili bez profesionalne foto opreme. Jedino što je potrebno je želja za učenjem i napredovanjem i jedan uređaj koji može praviti fotografije (mobilni telefon, digitalni fotoaparat, DSLR aparat, tablet i sl.) Za ovu radionicu nije potrebno nikakvo predznanje.

Kakav je koncept radionice?

Radionica se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Koncipirana je tako da studenti steknu elementarna znanja iz oblasti fotografije, koja će im pomoći da uređuju fotografije u privatne i profesionalne svrhe u programima kao što su Adobe Illustrator i Adobe Photoshop. U okviru teorijskog dela upoznaće se sa svim elementima koji su sastavni deo dobre fotografije, dok će praktični deo biti da odmah primene to znanje tako što će fotografisati modele, rad na terenu…

Šta je cilj radionice?

Cilj je da uz pomoć profesionalca savladaju kompoziciju u fotografiji i poboljšaju svoje fotografske sposobnosti. Nakon završenog seminara svoje novostečeno znanje i veštine će prikazati kroz fotografije koje budu nastavili da stvaraju.

Koliko traje radionica?

Trajanje radionice: 6 dana (od 18. do 23. aprila)

Trajanje časa po danu: 1h 15minuta + 30 minuta pauze + 1h 15minuta

Maksimalni broj izostanaka sa kojim se dobija sertifikat o učešću na radionici je 2.

Sunčica Zurković

PREDAVAČ

Sunčica Zurković je ovogodišnji predavač na Digital Photography!  Fotografisanje je deo njenog života od kad zna za sebe, još od malih nogu aparatom DSLR svoje majke stvarala je svoje prve fotografije prirode i insekata. Student je završne godine Master akademskih studija na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, pored toga vođena svojom inspiracijom, istražuje i fotografiše. Pretežno se bavi portretnom i modnom fotografijom, trudi se da priče postanu večne kroz umetnost kreiranu kroz objektiv njenog fotoaparata.

 

Nina Praščević

PREDAVAČ

Nina Praščević, rođena 13. februara 1996. godine, u Valjevu. Student je četvrte godine na Fakultetu za medije i komunikacije, smer – digitalna umetnost u Beogradu. Srednju poljoprivrednu školu je završila 2015. godine u Valjevu, smer prehrambeni tehničar. Dostignuća u fotografiji je počela da stvara u srednjoj školi. Osvojila je prvo mesto u okviru manifestacije ,,Valjevski dečiji susreti 2013 – VADES“, prvo i drugo mesto osvojeno na Republičkim domijadama, pri ,,Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Valjevo“ i osvojeno drugo mesto na temu EYCA protiv HEJTA, 2014. godine. Prisustvovala je na zajedničkim izložbama, kao što je ulazak u finale Refoto konkursa u Artget galeriji 2015. godine, na temu ,,Autoportret“ i izložbi pri fakultetu za medije i komunikacije, u Artget galeriji, galeriji Kvaka 22, nekadašnjem Parobrodu i galeriji Prozor.

Radovi učesnika