Digital Photography

Kome je namenjena radionica Digital Photography?

Radionica je namenjena svim studentima koji žele da nauče kako da naprave kvalitetnu fotografiju sa profesionalnom foto opremom. Potrebna je želja za učenjem i „napredovanjem“, kao i fotoaparat.

Kakav je koncept radionice?

Radionica se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Koncipirana je tako da studenti steknu elementarna znanja iz oblasti fotografije, koja će im pomoći da uređuju fotografije u privatne i profesionalne svrhe u programima kao što su Lightroom i Adobe Photoshop. U okviru teorijskog dela upoznaće se sa svim elementima koji su sastavni deo dobre fotografije, dok će praktični deo biti da odmah primene to znanje tako što će fotografisati modele, rad na terenu…

Šta je cilj radionice?

Cilj je da uz pomoć profesionalca savladaju kompoziciju u fotografiji i poboljšaju svoje fotografske sposobnosti. Nakon završenog seminara svoje novostečeno znanje i veštine će prikazati kroz fotografije koje budu nastavili da stvaraju.

Koliko traje radionica?

Trajanje radionice: 6 dana (od 15. do 20. maja)

Trajanje časa po danu: 1h i 30 minuta + 30 minuta pauze + 1h

Maksimalni broj izostanaka sa kojim se dobija sertifikat o učešću na radionici je 2.

Sunčica Zurković

PREDAVAČ

Sunčica Zurković rođena je na Cetinju 1997. dok je odrasla u Ulcinju, a kasnije i u Srbiji preselivši se 2006. godine. Fotografisanje je deo njenog života otkako zna za sebe. Kao dete, rutinski je uzimala majčin DSLR da bi fotografisala prirodu. Još više se zainteresovala za fotografiju u srednjoj školi. Nakon njene prve posete Parizu 2012. godine je napravila oko 2000 snimaka dokumentarne fotografije kada je postala veoma zainteresovana za fotografiju. To je bio njen prvi znak da je fotografija nešto u čemu uživa. Na kraju srednje škole pohađala je kurs dokumentarne fotografije gde je počela više da se bavi tehničkim aspektima fotografije. U međuvremenu, dobila je svoj prvi DSLR fotoaparat za osamnaesti rođendan kada počinje njeno najznačajnije putovanje koje traje do danas. Ostatak obrazovanja u obasti fotografije je stekla sama. Od 2016. godine aktivno radi sa klijentima. U fotografiji se pretežno vodi intuicijom i unutrašnjim osećajem za lepo. Inspirišu je ljudi i njihove životne priče, kao i sama moda. Iz tog razloga najviše voli da se bavi portretnom fotografijom i beleži priče koje ostaju večne kada ih snimi fotoaparatom. 2021. godine završila je Master akademske studije arhitekture na Fakultetu u Beogradu. Od 2021. počinje da piše i za domaći magazin “Koncept” koji se bavi dizajnom enterijera i primenjenom umetnošću. Od decembra 2021. je saradnik u studiu 46. U aprilu 2021. godine držala je svoje prve foto radionice u okviru BEST design WEEK-a u kojima je uživala prenoseći svoje znanje ljudima koji gaje istu ljubav prema fotografiji kao ona. Njene radove možete pogledati na njenom web sajtu www.suncicazurkovic.com ili na instagram profilu @suncicazurkovic

Nina Praščević

PREDAVAČ

Nina Praščević, rođena 13. februara 1996. godine, u Valjevu. Student je četvrte godine na Fakultetu za medije i komunikacije, smer – digitalna umetnost u Beogradu. Srednju poljoprivrednu školu je završila 2015. godine u Valjevu, smer prehrambeni tehničar. Dostignuća u fotografiji je počela da stvara u srednjoj školi. Osvojila je prvo mesto u okviru manifestacije ,,Valjevski dečiji susreti 2013 – VADES“, prvo i drugo mesto osvojeno na Republičkim domijadama, pri ,,Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Valjevo“ i osvojeno drugo mesto na temu EYCA protiv HEJTA, 2014. godine. Prisustvovala je na zajedničkim izložbama, kao što je ulazak u finale Refoto konkursa u Artget galeriji 2015. godine, na temu ,,Autoportret“ i izložbi pri fakultetu za medije i komunikacije, u Artget galeriji, galeriji Kvaka 22, nekadašnjem Parobrodu i galeriji Prozor.

Radovi učesnika