Digital Photography

Kome je namenjena radionica Digital Photography?

Radionica je namenjena svim studentima koji žele da nauče kako da naprave kvalitetnu fotografiju sa profesionalnom foto opremom. Potrebna je želja za učenjem i napredovanjem, kao i fotoaparat.

Kakav je koncept radionice?

Radionica se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Koncipirana je tako da studenti steknu elementarna znanja iz oblasti fotografije, koja će im pomoći da uređuju fotografije u privatne i profesionalne svrhe u programima kao što su Lightroom i Adobe Photoshop. U okviru teorijskog dela upoznaće se sa svim elementima koji su sastavni deo dobre fotografije, dok praktičan deo predstavlja fotografisanje na terenu.

Šta je cilj radionice?

Cilj je da uz pomoć profesionalca savladaju kompoziciju u fotografiji i poboljšaju svoje fotografske sposobnosti. Nakon završenog seminara svoje novostečeno znanje i veštine će prikazati kroz fotografije koje budu nastavili da stvaraju.

Koliko traje radionica?

Trajanje radionice: 6 dana (od 13. do 18. maja)

Trajanje časa po danu: 1h i 15 minuta + 30 minuta pauze + 1h i 15 min

Maksimalni broj izostanaka sa kojim se dobija sertifikat o učešću na radionici je 2.

Katarina Marković

PREDAVAČ

Katarina Marković (1993) je diplomirana vizuelna umetnica na odseku za Digitalnu umetnost, na Fakultetu za medije i komunikaciju. Do sada je izlagala na mnogim izložbama u zemlji i regionu, grupno i samostalno (Pavane galerija, Rovinj Photodays, Sarajevo Photography Award, Photon galerija, Kulturforum, Artget). Fokus njene fotografije su portreti i režirane scene koje su inspirisane raličitim uticajima iz istorije umetnosti i filma

Od 2021.godine deo je zajedničkog umetničkog prostora Studija15, koji je nastao kao alternativni prostor za stvaranje, radionice, izložbe i bilo koji vid kreativnog stvaralaštva. Od 2022.godine radi kao zvanični fotograf i vizuelni direktor European Graduate School (EGS/PACT)

Njeni radovi se mogu naći na ketmarkovic.com

Nina Praščević

PREDAVAČ

Nina Praščević, rođena 13. februara 1996. godine, u Valjevu. Student je četvrte godine na Fakultetu za medije i komunikacije, smer – digitalna umetnost u Beogradu. Srednju poljoprivrednu školu je završila 2015. godine u Valjevu, smer prehrambeni tehničar. Dostignuća u fotografiji je počela da stvara u srednjoj školi. Osvojila je prvo mesto u okviru manifestacije ,,Valjevski dečiji susreti 2013 – VADES“, prvo i drugo mesto osvojeno na Republičkim domijadama, pri ,,Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Valjevo“ i osvojeno drugo mesto na temu EYCA protiv HEJTA, 2014. godine. Prisustvovala je na zajedničkim izložbama, kao što je ulazak u finale Refoto konkursa u Artget galeriji 2015. godine, na temu ,,Autoportret“ i izložbi pri fakultetu za medije i komunikacije, u Artget galeriji, galeriji Kvaka 22, nekadašnjem Parobrodu i galeriji Prozor.

Radovi učesnika