Digital Photography

Who is the Digital Photography workshop intended for?

The workshop is intended for all students who want to learn how to take quality photos with professional photo equipment. A desire to learn and "progress" is required, as is a camera.

What is the concept of the workshop?

The workshop consists of a theoretical and a practical part. It is designed so that students acquire elementary knowledge in the field of photography, which will help them edit photos for private and professional purposes in programs such as Lightroom and Adobe Photoshop. Within the theoretical part, they will learn about all the elements essential for a good photograph, while the practical part represents photography in the field.

What is the goal of this workshop?

The goal is to master composition in photography with the help of a professional and improve their photographic skills. After the seminar, they will use their newly acquired knowledge through the photographs they will continue to create.

Duration of the workshop

Duration of the workshop: 6 days (from May 13 to 18)

Lesson duration per day: 1 hour and 15 minutes + 30 minute break + 1 hour and 15 minutes

The maximum number of absences with which a certificate of participation in the workshop is obtained is 2.

Katarina Marković

LECTURER

Katarina Marković (1993) je diplomirana vizuelna umetnica na odseku za Digitalnu umetnost, na Fakultetu za medije i komunikaciju. Do sada je izlagala na mnogim izložbama u zemlji i regionu, grupno i samostalno (Pavane galerija, Rovinj Photodays, Sarajevo Photography Award, Photon galerija, Kulturforum, Artget). Fokus njene fotografije su portreti i režirane scene koje su inspirisane raličitim uticajima iz istorije umetnosti i filma

Od 2021.godine deo je zajedničkog umetničkog prostora Studija15, koji je nastao kao alternativni prostor za stvaranje, radionice, izložbe i bilo koji vid kreativnog stvaralaštva. Od 2022.godine radi kao zvanični fotograf i vizuelni direktor European Graduate School (EGS/PACT)

Njeni radovi se mogu naći na ketmarkovic.com

Nina Praščević

LECTURER

Nina Praščević, rođena 13. februara 1996. godine, u Valjevu. Student je četvrte godine na Fakultetu za medije i komunikacije, smer – digitalna umetnost u Beogradu. Srednju poljoprivrednu školu je završila 2015. godine u Valjevu, smer prehrambeni tehničar. Dostignuća u fotografiji je počela da stvara u srednjoj školi. Osvojila je prvo mesto u okviru manifestacije ,,Valjevski dečiji susreti 2013 – VADES“, prvo i drugo mesto osvojeno na Republičkim domijadama, pri ,,Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Valjevo“ i osvojeno drugo mesto na temu EYCA protiv HEJTA, 2014. godine. Prisustvovala je na zajedničkim izložbama, kao što je ulazak u finale Refoto konkursa u Artget galeriji 2015. godine, na temu ,,Autoportret“ i izložbi pri fakultetu za medije i komunikacije, u Artget galeriji, galeriji Kvaka 22, nekadašnjem Parobrodu i galeriji Prozor.

Works of participants