Video Editing

Kome je namenjena radionica Video Editing?

Video Editing is a workshop intended for all students who want to learn something about video editing, audio production, creating graphics and using video effects and transitions. The focus is on using Adobe Premiere Pro software. Mastering video editing is crucial if you are interested in production. 

You do not need any prior knowledge for this workshop.

What is the concept of the workshop?

 

The workshop consists of a theoretical and a practical part. It is designed in a way that you get to know video editing and the opportunities it opens up from the beginning. Through the theoretical part, students gain knowledge about what is needed for editing a good shot, as well as knowledge about other components such as music and visuals. The practical part will include the application of the acquired knowledge. 

What is the goal of this workshop?

After the seminar, the students master various tools from the Adobe series and successfully edit recordings and turn them into edited videos - movies. 

Duration of the workshop

Duration of the workshop: 6 days (from May 13 to 18)

Lesson duration per day: 1 hour and 15 minutes + 30 minute break + 1 hour and 15 minutes

 

The maximum number of absences with which a certificate of participation in the workshop is obtained is 2.

Dunia Sweidan

LECTURER

Dunia Sweidan je rođena u Jordanu 1994., potom se sa 5 godina preselila u Egipat gde je živela do svoje 18. i nakon toga je došla u Srbiju da upiše fakultet. Upisala je Fakultet za Medije i Komunikacije zato što je htela da se bavi fotografijom, tokom studija je primetila da joj grafički dizajn dosta leži ali na kraju je ipak shvatila da je njena ljubav video montaža.

2015. je odlučila da pauzira fakultet i zaposlila se na Kopernikus televiziji gde je radila 2 godine kao montažer informativnog i zabavnog programa.

2017. je prešla na Prvu televiziju gde radi i danas kao montažer u sektoru Promocije montirajući trejlere za filmove, serije i emisije.

Od početka njene karijere na Prvoj televiziji je izmontirala preko 300 trejlera za filmove, 200 trejlera za emisije i serije i 10 trejlera koji su se koristili za nacionalne kampanje. Trenutno je glavni montažer za trejlere na televiziji B92 koja je pod istim vlasništvom kao i Prva televizija.

2020. je odlučila da se vrati na fakultet i školuje se za audio vizuelnog producenta.

Trudi se da svaki dan unapredi svoje znanje i veštine vezane za svoj posao. Vodi se mantrom “nikad se ne zna zašto je to dobro.”

Nina Praščević

LECTURER

Nina Praščević, rođena 13. februara 1996. godine, u Valjevu. Student je četvrte godine na Fakultetu za medije i komunikacije, smer – digitalna umetnost u Beogradu. Srednju poljoprivrednu školu je završila 2015. godine u Valjevu, smer prehrambeni tehničar. Dostignuća u fotografiji je počela da stvara u srednjoj školi. Osvojila je prvo mesto u okviru manifestacije ,,Valjevski dečiji susreti 2013 – VADES“, prvo i drugo mesto osvojeno na Republičkim domijadama, pri ,,Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Valjevo“ i osvojeno drugo mesto na temu EYCA protiv HEJTA, 2014. godine. Prisustvovala je na zajedničkim izložbama, kao što je ulazak u finale Refoto konkursa u Artget galeriji 2015. godine, na temu ,,Autoportret“ i izložbi pri fakultetu za medije i komunikacije, u Artget galeriji, galeriji Kvaka 22, nekadašnjem Parobrodu i galeriji Prozor.

Works of participants