Graphic Design Basic

Kome je namenjena radionica Graphic Design Basic?

Graphic Design Basic je radionica koja je prilagođena svim studentima koji žele da nauče osnove grafičkog dizajna. Za ovu radionicu nije neophodno predznanje iz ove oblasti ili poznavanje softverskih programa koji se koriste u grafičkom dizajnu. Potrebna je samo kreativnost i želja za učenjem.

Kakav je koncept radionice?

Radionica se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. U okviru teorijskog dela, učesnici će se uz pomoć predavača upoznati sa osnovama dizajna, kao i konceptualizacijom ideje – kako doći do pravog odgovora na zadatak. Kasnije će svoje teorijsko znanje primeniti praktično, gde će im predavači pomoći da koristeći softverske alate (Adobe Photoshop i Adobe Ilustrator) realizuju svoju ideju.

Šta je cilj radionice?

Cilj je da nakon 6 dana samostalnog i interaktivnog rada sa predavačima, učesnici radionice prezentuju svoj finalni rad koji je rezultat novostečenih znanja i veština.

Koliko traje radionica?

Trajanje radionice: 6 dana (od 13. do 18. maja)

Trajanje časa po danu: 1h i 15 miuta + 30 minuta pauze + 1h i 15 minuta

 

Maksimalni broj izostanaka sa kojim se dobija sertifikat o učešću na radionici je 2.

Matija Simović 

PREDAVAČ

Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, Univerziteta umetnosti u  Beogradu, student generacije modula Grafički dizajn. Aktivno učestvuje i  volontira u mnogim organizacijama. Učestvovao je na mnogobrojnim izložbama,  umetničkim radionicama, likovnim kolonijama i konkursima u zemlji i  inostranstvu. Izlagao je u Njujorku, Beogradu, Mariboru, Nišu, Aranđelovcu,  Kučevu, Rabrovu. Imao je do sada tri samostalne izložbe. Dobitnik je nagrada iz  oblasti grafičkog dizajna.  

Art direktor svečane Svetosavske akademije u Beogradu, najvećeg državnog  događaja iz oblasti obrazovanja u zemlji. 

Matija je radio na velikom broju projekata, sarađivao sa institucijama i  kompanijama od kojih izdvaja: Ministarstvo prosvete RS, Ministarstvo kulture RS,  Ministarstvo turizma i telekomunikacija RS, Atelje 212, Studentski kulturni centar,  Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, Univerzitet umetnosti u Beogradu,  Dečji kulturni centar Beograd, Filmkultura, Birra Morreti, Star Bet, MPC  Properties, Savez studenata Beograd, Savez studenata Biološkog fakulteta u  Beogradu, Palanačka gimnazija, Renovation Partners France, Perfectline Fitnes  Centar, Institut za veštačku inteligenciju RS, Goša FOM, The UN Refugee Agency,  World Youth Wave.

Radovi učesnika