Video Editing

Kome je namenjena radionica Video Editing?

Video Editing je radionica namenjena svim studentima koji žele da nauče nešto o video-montaži, audio-produkciji, kreiranju grafika i korišćenju video efekata i tranzicija. Fokus je na korišćenju softvera Adobe Premiere Pro. Savladavanje video editinga je od ključne važnosti ukoliko vas zanima produkcija. 

Za ovu radionicu vam nije potrebno nikakvo predznanje.

Kakav je koncept radionice?

 

Radionica se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Koncipirana je tako da se od početka upoznate sa video montažom i prilikama koje vam ona otvara. U okviru teorijskog dela stiču znanje o tome šta je sve potrebno za editovanje dobrog kadra kao i znanje o drugim sastavnim komponentama kao što su muzika i vizuali, dok će praktični deo obuhvatiti primenu stečenog znanja. 

Šta je cilj radionice?

Cilj je da nakon završenog seminara studenti savladaju razne alate iz Adobe serije i da uspešno namontiraju snimke i pretvore u uređene video zapise – filmove. 

Koliko traje radionica?

Trajanje radionice: 6 dana (od 13. do 18. maja)

Trajanje časa po danu: 1h i 15 minuta + 30 minuta pauze + 1h i 15 minuta

 

Maksimalni broj izostanaka sa kojim se dobija sertifikat o učešću na radionici je 2.

Dunia Sweidan

PREDAVAČ

Dunia Sweidan je rođena u Jordanu 1994., potom se sa 5 godina preselila u Egipat gde je živela do svoje 18. i nakon toga je došla u Srbiju da upiše fakultet. Upisala je Fakultet za Medije i Komunikacije zato što je htela da se bavi fotografijom, tokom studija je primetila da joj grafički dizajn dosta leži ali na kraju je ipak shvatila da je njena ljubav video montaža.

2015. je odlučila da pauzira fakultet i zaposlila se na Kopernikus televiziji gde je radila 2 godine kao montažer informativnog i zabavnog programa.

2017. je prešla na Prvu televiziju gde radi i danas kao montažer u sektoru Promocije montirajući trejlere za filmove, serije i emisije.

Od početka njene karijere na Prvoj televiziji je izmontirala preko 300 trejlera za filmove, 200 trejlera za emisije i serije i 10 trejlera koji su se koristili za nacionalne kampanje. Trenutno je glavni montažer za trejlere na televiziji B92 koja je pod istim vlasništvom kao i Prva televizija.

2020. je odlučila da se vrati na fakultet i školuje se za audio vizuelnog producenta.

Trudi se da svaki dan unapredi svoje znanje i veštine vezane za svoj posao. Vodi se mantrom “nikad se ne zna zašto je to dobro.”

Nina Praščević

PREDAVAČ

Nina Praščević, rođena 13. februara 1996. godine, u Valjevu. Student je četvrte godine na Fakultetu za medije i komunikacije, smer – digitalna umetnost u Beogradu. Srednju poljoprivrednu školu je završila 2015. godine u Valjevu, smer prehrambeni tehničar. Dostignuća u fotografiji je počela da stvara u srednjoj školi. Osvojila je prvo mesto u okviru manifestacije ,,Valjevski dečiji susreti 2013 – VADES“, prvo i drugo mesto osvojeno na Republičkim domijadama, pri ,,Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Valjevo“ i osvojeno drugo mesto na temu EYCA protiv HEJTA, 2014. godine. Prisustvovala je na zajedničkim izložbama, kao što je ulazak u finale Refoto konkursa u Artget galeriji 2015. godine, na temu ,,Autoportret“ i izložbi pri fakultetu za medije i komunikacije, u Artget galeriji, galeriji Kvaka 22, nekadašnjem Parobrodu i galeriji Prozor.

Radovi učesnika