Video Editing

Kome je namenjena radionica Video Editing?

Video Editing je radionica namenjena svim studentima koji žele da nauče nešto o video-montaži, audio-produkciji, kreiranju grafika i korišćenju video efekata i tranzicije. Fokus je ka radnom okruženju softvera Adobe Premiere Pro. Neophodna je želja za učenjem kako bi svako od vas savladao editovanje koje je u produkcijskom smislu od ključne važnosti.

Za ovu radionicu vam nije potrebno nikakvo predznanje.

Kakav je koncept radionice?

Radionica se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Koncipirana je tako da se od početka upoznate sa video montažom i prilikama koje vam ona otvara. U okviru teorijskog dela stiču znanje o tome šta je sve potrebno za editovanje dobrog kadra kao i znanje o drugim sastavnim komponentama kao što su muzika i vizuali, dok će praktični deo obuhvatiti primenu stečenog. 

Šta je cilj radionice?

Cilj je da nakon završenog seminara savladate razne alate iz Adobe serije i da se osposobite da nemontirane snimke pretvorite u uređene video zapise – filmove. 

Koliko traje radionica?

Trajanje radionice: 6 dana  (od 18. do 23. aprila)

Trajanje časa po danu: 1h 15minuta + 30 minuta pauze + 1h 15minuta

Maksimalni broj izostanaka sa kojim se dobija sertifikat o učešću na radionici je 2.

Nikola Tripković

PREDAVAČ

Nikola Tripković, uvešće vas u svet video montaže i produkcije, kroz program radionice Video Editing. Radio je na YouTube klipovima kako svoje tako i mnogim drugim klijentima. Takođe montirao je mnoge muzičke spotove, promotivne videe i reklame. Vlasnik je sajta Nauči Dizajn u sklopu kog drži obuke u oblasti video montaže, Photoshop-a i UI/UX dizajna.

Nina Praščević

PREDAVAČ

Nina Praščević, rođena 13. februara 1996. godine, u Valjevu. Student je četvrte godine na Fakultetu za medije i komunikacije, smer – digitalna umetnost u Beogradu. Srednju poljoprivrednu školu je završila 2015. godine u Valjevu, smer prehrambeni tehničar. Dostignuća u fotografiji je počela da stvara u srednjoj školi. Osvojila je prvo mesto u okviru manifestacije ,,Valjevski dečiji susreti 2013 – VADES“, prvo i drugo mesto osvojeno na Republičkim domijadama, pri ,,Poljoprivrednoj školi sa domom učenika Valjevo“ i osvojeno drugo mesto na temu EYCA protiv HEJTA, 2014. godine. Prisustvovala je na zajedničkim izložbama, kao što je ulazak u finale Refoto konkursa u Artget galeriji 2015. godine, na temu ,,Autoportret“ i izložbi pri fakultetu za medije i komunikacije, u Artget galeriji, galeriji Kvaka 22, nekadašnjem Parobrodu i galeriji Prozor.

Radovi učesnika