Web Design Advanced

Kome je namenjena radionica Web Design Advanced?

Web Design Advanced je radionica namenjena svim studentima koji poznaju osnove web i grafičkog dizajna i žele da unaprede svoje znanje. Za ovu radionicu neophodno je posedovanje osnovnih tehničkih znanja iz ove oblasti, HTML-a i CSS-a i to je uslov za prijavu na ovu radionicu.

Kakav je koncept radionice?

Radionica se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. U okviru teorijskog dela, učesnici će se uz pomoć predavača upoznati sa UX/UI (User eXperience, User Interface). Kasnije će svoje teorijsko znanje primeniti praktično, gde će im predavači pomoći da spoje dizajn sa programiranjem i učine svoj web sajt dinamičnijim.

Šta je cilj radionice?

Cilj radionice je da studenti steknu tehnička znanja – da nauče kako se pravi i kako funkcioniše dinamični web sajt kada mu se doda grafički dizajn kao neophodna komponenta za uspešno dizajniranje.

Koliko traje radionica?

Trajanje radionice: 6 dana

Trajanje časa po danu: 3 × 45 minuta + 30 minuta pauze

Miloš Lukić

PREDAVAČ

CEO @ Creative Brackets

Svoju karijeru započeo je za vreme studija kada je radio kao freelancer. Nakon studija, Miloš je svoje iskustvo i znanje sticao radeći kao Head of Web, gde je brinuo o kvalitetu projekata i vodio tim dizajnera i developera. Trenutno, Miloš živi i radi u Švedskoj, gde je s kolegom osnovao digitalnu agenciju Creative Brackets. Milošev moto je “Improve today, repeat tomorrow” i uvek je spreman za nove saradnje i izazove. Učestvovao je na seminaru BEST design WEEK 2014. i 2016. godine kada je bio predavač na radionicama Web Design, posvećenim studentima Beogradskog univerziteta. Pokazatelj uspešnosti i kvaliteta tih radionica jeste i činjenica da će Miloš i ove godine biti deo ovog projekta, gde će po treći put podeliti svoje iskustvo i veštine sa učesnicima radionice. Kao zaljubljenik u svoj posao često odlazi na konferencije i provodi vreme unapređujući znanje. Miloš će na ovogodišnjem BEST desgin WEEK-u biti angažvan kao predavač i učesnik u panel diskusiji.

Ivona Petrović

PREDAVAČ

UI/UX Designer

Ivona Petrović je UI i UX dizajnerka sa primarnim fokusom na dizajniranje veb sajtova, veb aplikacija i vektorske ilustracije.
Završila je Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, smer Grafički dizajn 2013. godine od kada počinje da se aktivno bavi UI i UX dizajnom. Trenutno je Creative lead u startapu Rad Intelligence i freelance dizajner za Toptal. Strastveni je ljubitelj ilustracije i njene primene u kompleksnim sistemima. Ivonaće na ovogodišnjem BEST desgin WEEK-u biti angažvana kao predavač i učesnik u panel diskusiji.

Marko Platanić

UČESNIK

CTO @ Creative Brackets

Rođen 1992. godine u Požarevcu. Završio je Visoku školu informacionih i komunikacionih tehnologija u Beogradu, gde je kasnije i specijalizirao na smeru softverskog inženjerstva. Posle završenih osnovnih studija sa kolegom pokreće digitalnu agenciju. Marko je CTO i Co-Founder švedske digitalne agencije Creative Brackets u kojoj organizuje i vodi ostale članove development tima, kako bi u dogovorenom vremenskom roku završili projekat precizno i kvalitetno. Učesnicima radionice pomoći će da primene znanja iz oblasti web programiranja na zadatoj temi.

Ivan Nedeljković

UČESNIK

Junior Developer

Ivan Nedeljković je mladi web developer koji je nakon svršene srednje škole, gde je pohađao smer El. tehničar računara, svoje školovanje nastavio na visokoj školi za informacione tehnologije i telekomunikacije i u medjuvremenu dobio je priliku da svoju web developer karijeru započne u firmi Creative Brackets. Ima 24 godine, i pored pozicije backend developera, u firmi u kojoj radi, angažuje se i na projektima na kojima ima potrebe za SEO optimizacijom. U slobodno vreme, voli da čita o novim tehnologijama, preduzetništvu i da diskutuje o preduzetničkim idejama. Učesnicima radionice pomoći će da primene znanja iz oblasti web programiranja na zadatoj temi.

Danilo Stojanović

UČESNIK

Junior Developer

Rođen 1997. godine u Valjevu. Započinje studije 2016. godine na Visokoj školi strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnlogije Univerziteta u Beogradu. Studira smer za veb programiranje. U svojoj trećoj godini studija započeo je stručnu praksu u firmi Creative Brackets, gde je usavršavao i sticao nova znanja na poljima web dizajna i programiranja. Učesnicima radionice pomoći će da primene znanja iz oblasti web programiranja na zadatoj temi.

Nikola Cvejić

UČESNIK

Junior Designer

Student Univerziteta u Beogradu, rođen 1997. godine. Dizajnom se bavi od srednje škole, a prvo radno iskustvo stiče u kreativnom timu KK Crvena zvezda, čiji je bio višegodišnji član. Nakon toga, počinje da se bavi UI/UX dizajnom, ilustracijom i brendingom u Creative Brackets. Učesnicima radionice biće na raspolaganju kao asistent za dizajn.